Χρήση: Στις σαλάτες, στις σούπες, στα ζυμαρικά, σε κρακεράκια, σε κριτσίνια σε παξιμάδια .Ταιριάζει επίσης εξαιρετικά σε πιάτα με θαλασσινά και ψάρια μαγειρεμένα ή ωμά (cheviche, tartare και sashimi).
Ουσιαστικά πρόκειται για μικρές πέρλες μαύρου σκόρδου.Η διαφορά του από τα υπόλοιπα προϊόντα μαύρου σκόρδου είναι ότι απελευθερώνει τις γεύσεις του αργά-αργά.
Το μαύρο σκόρδο προέρχεται από τη «Ζύμωση» του λευκού σκόρδου (ενζυμική αμαύρωση) που του δίνει το μαύρο χρώμα. Έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση. Η έντονη μυρωδιά και η καυστική γεύση του έχουν εξαφανιστεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αμαύρωσης
Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, περιέχει την ουσία αλισίνη που προκαλεί διαστολή των αρτηριών και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Μια πραγματική υπερτροφή η οποία μέσω της διαδικασίας παλαίωσης αποκτά όλες τις ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σε σταθερή υπόσταση, δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες!