E-shop
Τα προϊόντα μας ανά κατηγορίες
Πελτές Τομάτας -ΒΙΟ-
Τοματοπολτός από τομάτες βιολογικής καλλιέργειας Συστατικά : Τομάτα , θαλασσινό αλάτι , κιτρικό οξύ Καθαρό Βάρος 700γρ
Καλαμπόκι -ΒΙΟ-
Καλαμπόκι Βιολογικής Καλλιέργειας Συστατικά : Καλαμπόκι , γλυκό νερό , θαλασσινό αλάτι Καθαρό Βάρος 350γρ
Ζάχαρη Καρύδας 300gr
Ένα φυσικό υποκατάστατο της κρυσταλλικής ζάχαρης, η ζάχαρη από κοκοφοίνικα προέρχεται από τα άνθη και τα φύλλα του δέντρου. Το φυσικό άρωμά της και η γεύση της θα σας εντυπωσιάσουν δίνοντας μια ευχάριστη νότα στα γλυκά, τον καφέ, το τσάι αλλά ακόμα και στην μαγειρική. Λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη της, οι θερμίδες απορροφώνται με πιο αργό ρυθμό από ότι αυτές της ραφιναρισμένης ζάχαρης. Είναι μια υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να ελέγξουν τα επίπεδα του σακχάρου τους, πάσχουν από διαβήτη ή θέλουν να λαμβάνουν λιγότερες θερμίδες από τη διατροφή τους. Επιπλέον, η ζάχαρη καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο και είναι μια φυσική πηγή των βιταμινών B1, B2, B3, B6 και C. Έχει γλυκιά γεύση με μια «ιδέα» καραμέλας. Τρόπος χρήσης: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ροφήματα, να ψηθεί, να βράσει, να μαγειρευτεί.
Καστανή Ζάχαρη 1kg
Η συσκευασία και η εταιρία προμήθειας κατα καιρούς μπορεί να διαφέρει απο το εικονιζόμενο προϊον ! Ωστόσο πάντα θα ειναι καστανή Ζάχαρη συσκευασια 1kg
Τρούφα Σοκολάτας
Τρούφα Σοκολάτας . Για ζαχαροπλαστική χρήση , κατάλληλη και για ροφήματα
Αμμωνία
Η αμμωνία είναι η χημική ένωση αζώτου και υδρογόνου. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική, στην φαρμακευτική, στην χημεία, στην ιατρική, σε λιπάσματα.
Στικ Βανίλιας
Συσκ 2τεμ Μπορεί να είναι πιο ακριβός από τη συνθετική βανίλια σε σκόνη, αλλά το σίγουρο είναι πως θα σας αποζημιώσει από την πρώτη χρήση ! Τρόπος Χρήσης: Βάζουμε το στικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με την μύτη του μαχαιριού χαράζουμε κατά μήκος και ανοίγουμε στη μέση. Με την πίσω πλευρά του μαχαιριού ξίστε απαλά το εσωτερικό για να πάρετε από μέσα τα καφετί σποράκια ! Αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε στις γλυκές σας δημιουργίες.
Σόδα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική αλλά και ως γενικό καθαριστικό του σπιτιού μας. Πως χρησιμοποιείται η σόδα εκτός μαγειρικής Μπορεί να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου και του κάδου απορριμάτων. Εξουδετερώνει την κακοσμία του στόματος κάνοντας γαργάρες. Χρήση στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων ως αποσκληρυντικό νερού. Καθαριστικό γενικής χρήσης για σφουγγάρισμα πατώματος πλακιδίων και μαρμάρων, πλύσιμο νεροχύτη, νιπτίρα Μπορεί να μαλακώσει το κρέας, εάν μείνει πασπαλισμένο με σόδα για 2-3 ώρες. Μπορεί να ξεβουλώσει τους βουλωμένους σωλήνες του νεροχύτη:
Ξινό (κιτρικό οξύ)
Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως συντηρητικό, ως πηκτικό, ως ρυθμιστής οξύτητας και ως αρωματικό συστατικό. Στην κουζίνα το χρησιμοποιούμε σε μαρμελάδες, σε φρουτοσαλάτες για να εμποδίσουμε το μαύρισμα των φρούτων από την έκθεση στο οξυγόνο. Το κιτρικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί λεμονιού.
NECTAR PRIAPUS [NO1 Υπερτροφή]
Περιέχει συνδυασμό 12 υπερτροφών βασισμένο στην αρχαιοελληνική βοτανοθεράπεια - ιατρική Συστατικά : Βασιλικός Πολτός , Μέλι , Μελάσα Ροδιού , Γύρη Μελισσών , Πεπέρι Μαύρο, Τσουκνίδα , Τριβόλι, Μέντα , Επιμήδιο, Κρόκος Κοζάνης, Κανέλα Κευλάνης , Πιπερόριζα ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ * Έχει τονωτικές και ευεργετικές ιδιότητες. * Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες ενώ δίνει ενέργεια και αντοχή * Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει την μνήμη * Βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του άγχους και του στρες * Ωφελεί στην υγεία του δέρματος. * Θερμαίνει το σώμα και βοηθά στην πέψη. περιέχει την πιπερίνη, συστατικό που εμπεριέχεται σε χάπια κατά των στομαχικών δυσλειτουργιών. * Τονώνει την κυκλοφορία. * Αποτρέπει αιματολογικά προβλήματα και χαμηλό αιματοκρίτη, καλύπτει τις ανάγκες φερρυτίνης του οργανισμού και λόγω της φυτικής και όχι χημικής προέλευσης δεν επιβαρύνει καθόλου το συκώτι και τα νεφρά. * Αυξάνει τη λίμπιντο καθώς χαλαρώνει τους μαλακούς μύες και επιτρέπει την καλύτερη ροή του αίματος * Αυξάνει με ασφαλή και φυσικό τρόπο τα επίπεδα τεστοστερόνης, αυξάνοντας έτσι τη δύναμη και τη μυϊκής μάζας. Στους άντρες : Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την στυτική δυσλειτουργία, αυξάνει την έκκριση τεστοστερόνης, βοηθά στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Στις γυναίκες : Αυξάνει την επιθυμία για επαφή , βελτιώνει την αναπαραγωγική λειτουργία και την ωορρηξία, βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονών στην περίοδο της εμμηνόπαυσης και μειώνει τα ψυχοσωματικά προβλήματα που προκαλούνται από αυτή. * Αυξάνει την γονιμότητα. Έχει γοναδοτροπική επίδραση, αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιεί τους γενετικούς αδένες. Στις γυναίκες αυξάνει την παραγωγή ωχρού σωματίου βοηθώντας την ωορρηξία και το επίπεδο προγεστερόνης. Στους άνδρες αυξάνει το επίπεδο τεστοστερόνης και μπορεί να μειώσει το μέγεθος του προστάτη. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Ανακατέψτε καλά πριν την χρήση. Πιείτε μία κουταλιά του γλυκού κάθε πρωί και μια το βράδυ ή 1 ώρα πριν την έντονη σωματική δραστηριότητα ή άσκηση. Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον. Μετά το άνοιγμα το προϊόν να φυλάσσεται σε ψυγείο έως την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης δοσολογίας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος ή θηλάζουσα, αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Αντενδείκνυται η χρήση τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μπορεί να ληφθεί καθημερινά για χρονικό διάστημα 3 μηνών έπειτα απαιτείται διακοπή για 20 ημέρες περίπου και αν χρειάζεται συνεχίζεται η λήψη για άλλους 3 μήνες. Τα μείγματα βοτάνων σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν ιατρικές θεραπείες, αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τη χρήση. Να μην λαμβάνεται από άτομα αλλεργικά στα συστατικά του προϊόντος.
Αλεύρι Ντινκελ Ολικής Αλέσεως 500gr
Το αλεύρι ντίνκελ ή σπέλτ όπως λέγεται, είναι αλεύρι που προέρχεται από ένα αρχαίο δημητριακό. Το σιτάρι ντίνκελ εμφανίστηκε στην εύφορη περσική κοιλάδα και κατά τη διάρκεια των αιώνων η καλλιέργεια του απλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Παρέμεινε ένα πολύ δημοφιλές είδος σιταριού για εκατοντάδες χρόνια. Στη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα η παραγωγή του μειώθηκε σημαντικά, καθώς η παραγωγή ήταν πολύ πιο κοπιώδης από εκείνη του γνωστού σε όλους σιταριού. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου συνεχίστηκε η παραγωγή του σε κάποιες περιοχές της νότιας Γερμανίας και Ελβετίας και έτσι διασώθηκε. Πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό). Η περιεκτικότητα του σε συνολική πρωτεΐνη, είναι από 10% έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού. Συνίσταται η κατανάλωση του σε όσους έχουν κάποια δυσανεξία στη γλουτένη. αλεύρι ντίνκελ Το ντίνκελ περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όχι μόνο στο φλοιό αλλά και στο σπόρο. Είναι μια θαυμάσια πηγών ινών, περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Το Spelt περιέχει υδατάνθρακες που αποκαλούνται mucopolysaccharides και συμβάλουν στο να αυξηθεί η αντίστασή του στις μολύνσεις. Οι διαφορές του με το σιτάρι δεν περιορίζονται μόνο σε διατροφικό επίπεδο, αλλά και σε περιβαλλοντικό. Η σκληρή του εξωτερική φλούδα το προστατεύει περισσότερο από ασθένειες και έντομα σε σχέση με το γνωστό σιτάρι. Για το λόγο αυτό επιλέγεται από καλλιεργητές που εφαρμόζουν τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η χρήση του σε διάφορες συνταγές είτε ολόκληρο, είτε σαν αλεύρι προσφέρει μια ποικιλία στη διατροφή μας, μαζί με τα πολλά διατροφικά του οφέλη. Έχει μια πιο γλυκιά και γήινη γεύση από το σιτάρι. Δίνει μοναδική γεύση όταν το χρησιμοποιούμε στο ψωμί και το βοηθά να μην θρυμματίζεται όταν το κόβουμε. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντικαθιστώντας το αλεύρι από απλό σιτάρι, τόσο το άσπρο όσο και το ολικής αλέσεως, σε συνταγές για κέϊκ και μπισκότα. Επειδή είναι πιο υδατοδιαλυτό, θα πρέπει να έχουμε υπόψην ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουμε τα υγρά της συνταγής. Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ως εναλλακτική επιλογή για να μην στερηθούν τα αγαπημένα τους αρτοσκευάσματα. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δημητριακό σε σούπες, σαλάτες ή σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα. Χρειάζεται να το μουσκέψουμε από το προηγούμενο βράδυ, όπως κάνουμε με τα όσπρια. Μπορείτε να βράσετε μια ποσότητα και να την έχετε φυλαγμένη στο ψυγείο σας για να τη χρησιμοποιήσετε μέσα στην εβδομάδα.
Σιρόπι Σφενδάμου BIO 250ml
Σιρόπι σφενδάμου φτιάχνεται από τον χυμό των δέντρων maple. Στο κρύο κλίμα του Καναδά που αναπτύσσονται τα δέντρα αποθηκεύουν άμυλο στις ρίζες και στον κορμό τους πριν από τον Χειμώνα. Αρχές της Άνοιξης και για λίγες μόνο εβδομάδες καθώς σταδιακά σκουραίνει και πικραίνει κάνουν τρύπες στους κορμούς των δέντρων και συγκεντρώνουν τον χυμός σε κουβάδες. Το σιρόπι σφενδάμου μετά την περισυλλογή του θερμαίνεται για να αποβάλει το νερό που περιέχει στη φυσική του μορφή. Σήμερα η ονομασία προστατεύεται, και υπάρχουν βαθμοί που δίνονται για να διακρίνει κανείς την ποιότητά τους. Το νόστιμο αυτό γλυκαντικό είναι αντιοξειδωτικό και περιέχει ριβοφλαβίνη, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας. Επίσης περιέχει αρκετό ψευδάργυρο, αλλά και ασβέστιο. Τόσο η υφή όσο και η γεύση του ταιριάζουν πολύ με το παγωτό ή με το γιαούρτι μας. Υγιεινό γλυκαντικό πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία. Συνοδεύει μούσλι, ροφήματα, πουτίγκες, επιδόρπια, γιαούρτι κλπ. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο.
Μύλος Μπαχαρικών
Γυάλινος Μύλος Μπαχαρικών που γεμίζεται και καθαρίζεται εύκολα . Τα μπαχαρικά σου στην πιο φρέσκια εκδοχή τους ! Χρησιμοποίησε άτριβα τα μπαχαρικά σου και τρίψε τα με τον μύλο την στιγμή που τα χρειάζεσαι ! Για κάθε μπαχαρικό να έχεις διαφορετικό μύλο ! Χώρα Προέλευσης : Κίνα
Ρόδο Ιεριχούς
Το Ρόδο της Ιεριχούς ή το Ρόδο της Παναγίας (αλλιώς το φυτό της Νερκανάστασης ) ---Συμβολίζει την αιωνιότητα και το αθάνατο της ψυχής ! Λέγεται ότι συντρόφευε την Παναγία στο ταξίδι της από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο , και από σεβασμό στη χάρη της άνοιγε δίπλα της σε κάθε στάση , και έκλεινε πάλι για να ακολουθήσει τα βήματα της μες στην Έρημο ! Το ρόδο της Ιεριχούς , έγινε ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ. Κάθε άνοιγμα του , είναι άνοιγμα σε κάτι καινούριο. 'Ερχεται σε εσένα με αγάπη , για να σου φέρει αγάπη και όποια ευχή κάνεις στο άνοιγμα του. Να το κρατάς ανοιχτό για 21 μέρες. Το μόνο που θέλει από εσένα είναι καθαρό νεράκι κάθε μερα ! 'Οταν περάσουν οι 21 μέρες απόσυρε το από το νερό , άσε το να κλείσει και φύλαξε το στην ντουλάπα σου . Άνοιξε το πάλι όταν το έχεις ανάγκη !Είναι αθάνατο , κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με το νερό αυτό θα πρασινίζει και θα γίνεται ζωντανό !
Πυρήνες Βερίκοκου
Κουκούτσια Βερίκοκου ή πικρά αμύγδαλα! Καταναλώνονται για την αντιφλεγμονώδη δράση τους ! Επίσης λέγεται ότι βοηθούν σε κάποιες μορφές καρκίνου ! Προσοχή!! Να μην καταναλώνετε πάνω από 4-5 κουκούτσια την μέρα ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ
Νισεστές , Άμυλο Αραβοσίτου 400gr
Το άμυλο αραβοσίτου , βοηθάει πολλές παρασκευές να πήξουν. Ο Νισεστές δίνει και απαλή και φινετσάτη κρέμα σε σχέση με το κορν φλάουρ
Σιρόπι Αγαύης
Συσκευασία: 280γρ /200 ml (Προσφατα η συσκευασία άλλαξε απο πλαστική οπως στη φωτο, σε γυάλινο μπουκαλι .Συντομα με νεα φωτοφραφια ) Αποτελεί τη νέα μόδα στα φυσικά γλυκαντικά. Το νέκταρ ή σιρόπι Αγαύης (αγάβης) προέρχεται από την αγαύη που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το κακτοειδές φυτό από το οποίο παίρνουμε και την τεκίλα. Το νέκταρ αγαύης ειναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το θετικό του στοιχείο είναι πως με ελάχιστη ποσότητα του νέκταρ παίρνεις την γλύκα που θέλεις. Στην περίπτωση της ζάχαρης, θα χρειαζόσουν 3 φορές μεγαλύτερη ποσότητα