OUR BLOG

Στην Ορθόδοξη εκκλησία αυτές οι μέρες συνδέονται με νηστεία απόχη δηλαδή από ζωικές τροφές και οι πιο <<αυστηροί>> απέχουν και από το ελαιόλαδο !

Τι θα φάμε όμως για πρωινό αυτές τις μέρες της νηστείας?
Συνέχιζε να διαβάζεις καθώς σου έχω κάποιες πολύ νόστιμες και θρεπτικές επιλογές !

Τα πιο απλά και καθημερινά υλικά μπορούν να σας χαρίσουν αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για τόνωση αλλά και για βελτίωση της υγείας σας.

Πολλές φορές τα πιο απλά και καθημερινά υλικά μπορούν να σας χαρίσουν αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για τόνωση αλλά και για βελτίωση της υγείας σας. Παρακάτω ακολουθεί μια απλή συνταγή με πολλά οφέλη...

Αν έχετε βαρεθεί το απλό ψωμί ή προτιμάτε να φτιάχνετε το δικό σας στο σπίτι με αγνά υλικά, η παρακάτω συνταγή είναι η ιδανικότερη.Και αυτό διότι μας προσφέρει μια διαφορετική γεύση από το συνηθισμένο ψωμί και περιέχει πολλά περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως το κράνμπερι και φουντούκια. Το ψωμί αυτό καταναλώνεται και ως σνακ στη δουλειά.

Κανένα από τα δύο δεν μπορεί να μας βλάψει σοβαρά. Ωστόσο, ένα από αυτά είναι πιο ευγενικό προς τον οργανισμό μας. Μερικές φορές νiώθουμε ότι αν δεν υπήρχε η καφεΐνη, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βγάλουμε πέρα το ωράριο από τις 9:00 έως τις 17:00. Για πολλούς ανθρώπους, ο πρωινός τους καφές (ή το matcha) είναι το μόνο πράγμα που...

Τα ρεβίθια είναι κάπως παρεξηγημένα όσπρια και δεν τα επιλέγουμε συχνά. Όμως, βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας στη Μεσογειακή διατροφή.Κι αυτό επειδή περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και καλής πρωτεΐνης.

Καφεϊνη , αξιοσέβαστο μέλος της οικογένειας μεθυλξανθίνων (παρεούλα με την Θεοφυλλινη.)
Άκρως μελετημένη . Θα την βρεις στον καφέ , το τσάι και το κακάο ! Με το ζόρι μπαίνει και σε ορισμένα αναψυκτικά και ενεργειακά ποτ΄΄α σε μεγάλες ποσότητες !!!