Ποια είναι τα 11 Βασικά μπαχαρικά που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

2020-11-15

Το να έχει κανείς μια πλούσια συλλογή μπαχαρικών είναι κάτι που θα το καταφέρει χρόνο με το χρόνο, και σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις τη συλλογή σου σε μια μέρα.

Εμείς όμως φτιάξαμε μια λίστα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά, καρυκεύματα και βότανα που θα σου φανούν χρήσιμα στην κουζίνα.

Μπαχάρι

Συχνά χρησιμοποιείται σε μαρινάδες, σούπες, κονσέρβες, πίτες, σάλτσα μπάρμπεκιου και ψημένα προϊόντα. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό για την κέτσαπ και τις κοτομπουκιές.

Βασιλικός

Απαραίτητος για την Ιταλική κουζίνα, ο βασιλικός συνδυάζεται εύκολα με άλλα προϊόντα όπως θυμάρι, σκόρδο, ρίγανη, λεμόνι και σάλτσα ντομάτας. Δίνει επίσης εξαιρετική γεύση στα πιάτα με ρύζι, πατάτα και αυγά.

Δάφνη

Τα φύλλα δάφνης είναι αρωματικά με γεύση από ξύλο και συνήθως πωλούνται αποξηραμένα. Είναι πολύ ισχυρά και αρκεί μόνο ένα φύλλο για να δώσει γεύση στις σούπες και μαρινάδες.

Μαύρος πιπερόκοκος

Άφησε στην άκρη το απλό πιπέρι, και αντικατάστησέ το με μαύρο πιπερόκοκο. Απαιτώντας πολύ λίγη προσπάθεια, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι θα δώσει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.

Πιπέρι Καγιέν

το πιπέρι καγιέν είναι φτιαγμένο από τη μικρή, πολύ πικάντικη κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιείται συχνά στην ινδική κουζίνα.Έτσι, αν σου αρέσει να δίνεις μια πιο πικάντικη γεύση στο πιάτο σου, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά για σένα.

Ξυλάκια κανέλας

Να και ένα μπαχαρικό που είναι σίγουρο οικείο σε όλους. Ένα αρωματικό μπαχαρικό με μια γλυκόπικρη γεύση, η κανέλα προσθέτει μια υπέροχη γεύση σε πολλά φαγητά, καθώς και στον καφέ.

Γαρύφαλλο

Ως αρωματικά μπουμπούκια ανθών ενός ινδονησιακού δέντρου, τα γαρύφαλλα είναι γνωστά σε ασιατικές, αφρικανικές και μεσογειακές κουζίνες. Προσδίδουν γεύση σε κρεατικά, καρυκεύματα και μαρινάδες.

Κύμινο

Το κύμινο είναι ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από την ανατολική Μεσόγειο και την Ινδία. Προσδίδει μια αίσθηση ζεστασιάς σε σούπες και σάλτσες.

Κάρι

Το κάρι είναι ένα δημοφιλές ινδικό μείγμα μείγμα, που μπορεί να περιέχει ακόμη και 20 διαφορετικά μπαχαρικά, όπως κόλιανδρο, κουρκουμά, κύμινο, σέλινο, και πιπεριές τσίλι. Χρησιμοποιείται σε πολλά ασιατικά πιάτα και πολλοί σεφ λατρεύουν να το βάζουν σε σαλάτα με κοτόπουλο και σούπα καρότου.

Αλεσμένο σκόρδο

Όλοι έχουμε στην κουζίνα μας φρέσκο σκόρδο, αλλά το αλεσμένο σκόρδο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική όταν δεν έχεις πολύ χρόνο. Ορισμένες συσκευασίες αλεσμένου σκόρδου έχουν προσθέσει βότανα ή καρυκεύματα όπως μαϊντανό, γι' αυτό διάβασε προσεκτικά την ετικέτα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα καυτερό, αρωματικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συχνά σε ινδική, κινέζικη, ιαπωνική, βιετναμέζικη και πολλές νοτιο-ασιατικές κουζίνες. Χρησιμοποιείται συχνά σε μπισκότα, κέικ και φυσικά στο ψωμί με τζίντζερ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές κρεατικών & σε οστρακοειδή.


Όλα αυτά και πληθώρα ακόμη προϊόντων, μπορείς να τα αποκτήσεις ΤΩΡΑ από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας όπου και εαν βρίσκεσαι στην Ελλάδα στην ποσότητα που εσύ επιθυμείς !