Έτσι φτιάχνεται ο Στιγμιαίος Καφές

2020-10-12

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΥ ΚΑΦΕ?
Από την συνήθη διαδικασία περισυλλογής, καβουρδίσματος και χονδροκομμένης άλεσης των κόκκων καφέ προκύπτει και ο διαλυόμενος, στιγμιαίος καφέs.

Για να φτάσει όμως σε αυτή τη μορφή πρώτα περνά πρέπει να περάσει ζεστό νερό με μεγάλη πίεση μέσα από τους κόκκους του καφέ. Στη συνέχεια αφαιρείται από το εκχύλισμα το νερό. Η μέθοδος αφαίρεσης του νερού επιτυγχάνεται συνήθως με ψύξη. Το νερό που περιέχει το εκχύλισμα μετατρέπεται σε πάγο και αφαιρείται.

Κατόπιν, το εκχύλισμα εισέρχεται στην κορυφή του πύργου ψεκασμού και ξηραίνεται με θερμό αέρα. Από αυτήν τη διαδικασία προκύπτει ο λεπτός σαν σκόνη, στιγμιαίος καφές. Εάν αυτός ο καφές υγρανθεί με υδρατμούς τότε τα μικροσωματίδια κολλούν μεταξύ τους και δημιουργούνται μεγαλύτερα κομματάκια στιγμιαίου καφέ, παίρνοντας την πιο γνωστή σε όλους μορφή του στιγμιαίου καφέ.