Μαγειρική Σόδα , ένα θαυματουργό υλικό για την καθημερινότητα σου

2021-04-04

Εάν είσαι φαν να ανακαλύπτεις νέες χρήσεις για τα καθημερινά υλικά που έχεις στο σπίτι σου , τότε είσαι στο σωστό μέρος ! Συνέχιζε να διαβάζεις γιατί εδώ θα μιλήσουμε για χρήσεις τις Μαγειρικής Σόδας που ούτε καν φαντάστηκες ποτέ . 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

  • Αρχικά να σου πω πως με την Μαγειρική Σόδα μπορείς να κάνεις ένα τέλειο πίλινγκ

ΠΩΣ ; 

Πρόσθεσαι μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρικής σόδας στο γαλάκτωμα που χρησιμοποιείς για το πλύσιμο του προσώπου σου. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό με απαλές κινήσεις. Κάνε μασάζ για λίγα λεπτά και μετά ξέπλυνε με κρύο νερό. Αυτό το απαλό πίλινγκ καθαρίζει το δέρμα σου από νεκρά κύτταρα και ανοίγοντας τους πόρους του προσώπου, κάνει το δέρμα λείο και απαλό. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για ευαίσθητη επιδερμίδα, γιατί η μαγειρική σόδα έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.  


  • Μαγειρική Σόδα  στα δόντια , κάτι το οποίο το κάνω πολλά χρόνια

Ανακάτεψε  μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρικής σόδας με την οδοντόπαστα . Αυτό το απαλό μείγμα καθαρίζει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τα δόντια χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών.

Εάν έχεις ουλίτιδα ανακάτεψε τη μαγειρική σόδα με λίγο νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα παρόμοιο με οδοντόκρεμα και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας κατά μήκος της γραμμής των ούλων, κάνουμε μασάζ με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

  • Χρησιμοποιήσε σόδα για να μη μυρίζει το ψυγείο: 6 κουταλιές γλυκού σ' ένα μπολάκι που το βάζουμε στο ψυγείο. Το αδειάζουμε κάθε 3 μήνες και το ξαναγεμίζουμε. 
  • Για τον καθαρισμών λευκών συσκευών κουζίνας, διάλυσε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε 3 φλυτζάνια ζεστό νερό και πλένουμε την επιφάνεια. Αυτό θα αφαιρέσει τις κιτρινίλες και τη βρωμιά και θα επαναφέρει το λευκό των συσκευών μας στην αρχική του κατάσταση. 
  • Για τον καθαρισμό του του στρώματος από τις οσμές ! Σκόρπισε στο στρώμα  αρκετή μαγειρική σόδα , και άσε την όλο το βράδυ ! Σκούπισε  καλά με την ηλεκτρική σκούπα ! Οι οσμές έχουν εξαφανιστεί ! Εάν χρειάζεται επανέλαβε  ένα βράδυ ακόμη !  Για να πετύχει αυτό το κόλπο μην κάνεις τσιγκουνιές στη σόδα που θα χρησιμοποιήσεις ! 
  • Βάλε  λίγη σόδα στην ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσεις την άσχημη μυρωδιά.


  • Για να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν τυχόν μυρωδιές τσιγάρου. Ρίξε μπόλικη σόδα μέσα στο τασάκι. Βάζε καινούργια κάθε φορά που αδειάζουμε το τασάκiΕάν Ξέρεις και άλλα κόλπα με την μαγειρική Σόδα θα ήταν χαρά μας να τα μοιραστείς μαζί μας !

     Συμπλήρωσε την παρακάτω Φόρμα 

    ή στείλε μας e-mail:  info1.kafedaki@gmail.com