Τσάι Ιβίσκου : 5 εκπληκτικά οφέλη για τον Οργανισμό σου

2021-04-10

Ανάμεσα σε μια πληθώρα τσαγιών & βοτάνων  , ο ιβίσκος ξεχωρίζει με το χρώμα του αλλά και τα οφέλη του. Το κόκκινο και πικρό αυτό τσάι φτιάχνεται από βρασμένα κομμάτια ιβίσκου και το επιστημονικό του όνομα είναι Hibiscus sabdariffa.

Το άρωμα θυμίζει κράνμπερι και το τσάι, έχει μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων για την υγεία μας, από απώλεια βάρους μέχρι έλεγχο της υπέρτασης. Περιέχει βιταμίνη C, μεταλλικά στοιχεία και διάφορα αντιοξειδωτικά.  

Ας δούμε τους 5 βασικούς λόγους που πρέπει να τον βάλεις στην Καθημερινότητα σου ! 

 • Καταπολεμά το οξειδωτικό στρες

  Το οξειδωτικό στρες είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση πολλών παθολογικών προβλημάτων στον οργανισμό μας. Πίνοντας ιβίσκο , έχεις έναν σύμμαχο στην καθημερινή μάχη με το οξειδωτικό στρες 

 • Περιορίζει τη συσσώρευση λίπους

  Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα μαγικό φίλτρο, ίσως το βρήκατε στο τσάι ιβίσκου. Συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 65 με δείκτη μάζας σώματος 27 ή και υψηλότερα κατανάλωσαν εκχύλισμα ιβίσκου. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως  η κατανάλωση του μείωσε το βάρος, τη μάζα, το λίπος και ακόμα και ακόμα και τα ψωμάκια σε μέση και γλουτούς. Τα ελεύθερα λιπαρά οξέα επίσης έδειξαν μια αξιοσημείωτη μείωση.

 • Βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης

  Ένα από πολλά οφέλη του ιβίσκου είναι ότι βοηθά την καρδιά και ελέγχει την κακή χοληστερόλη. Έρευνες έχουν δείξει πώς το τσάι ιβίσκου βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης σε υπερτασικούς και διαβητικούς ασθενείς.

 •  Θρέφει το δέρμα και τα μαλλιά

  Έχει σπουδαία οφέλη και στο δέρμα μας. Οι βιταμίνες Α και C που περιέχει μπορούν να καταπολεμήσουν διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, οι ουλές, το έκζεμα, το έγκαυμα και διάφορες αλλεργίες. Τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και αντιστρέφουν τις επιδράσεις της μόλυνσης στο δέρμα. Ο ιβίσκος επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος και λέγεται ότι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

  Επιπροσθέτως, το τσάι ιβίσκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα μαλλιών, για να ανακουφίσει ένα ξηρό κρανίο. Άλλα οφέλη σε αυτό το πεδίο περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση της τρίχας και τη μείωση της ψαλίδας και του σπασίματος. Στην νότια Ινδία, τα άνθη ιβίσκου βράζονται σε νερό για να δημιουργήσουν μια θρεπτική μάσκα μαλλιών.Λέγεται επίσης πως χρωματίζει τα ασπρισμένα πρόωρα μαλλιά και λιπαίνει τη σκληρή και κατσαρή τρίχα.

 • Προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά

  Το τσάι ιβίσκου είναι καλό για τα νεφρά, καθώς το εκχύλισμα στηρίζει την υγιή νεφρική λειτουργία


Μέτα από όλα αυτά λέμε ΝΑΙ λοιπόν στο τσάι Ιβίσκου ! 

Όπως ξέρουμε , ουδέν καλόν αμιγές κακού ..  Και έτσι πάμε να δούμε σε ποιες περιπτώσεις καλό είναι να αποφεύγεται .

Απέφυγε αν έχεις χαμηλή αρτηριακή πίεση , διότι μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω μείωση της αρτηριακής πίεσης 

Επίσης  καλό είναι να αποφεύγεται κατά την περίοδο της κύησης , λόγω ότι προάγει την ροή του αίματος στη μήτρα και στην πυελική περιοχή και μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της έμμηνου ρύσης.