Τζίνγκο Μπιλόμπα , ο,τι χρειάζεται να γνωρίζεις

2020-10-12

 Τζίνγκο Μπιλόμπα (Gingo Biloba) το έξυπνο βότανο !

Το δέντρο του είναι μοναδικό από πολλές απόψεις. Επίσης γνωστό ως «πολύτριχο δέντρο», ανθίζει μόνο τη νύχτα και ρίχνει τα άνθη του αμέσως. Λέγεται ότι οι καρποί του μυρίζουν σαν χαλασμένο βούτυρο, ενώ πρόκειται για ένα δέντρο που καταφέρνει να επιβιώνει. Το τζίνγκο μπιλόμπα αναφέρεται συχνά ως «ζωντανό απολίθωμα». Ο όρος επινοήθηκε από τον Δαρβίνο και αναφέρεται σε ένα ζωντανό είδος που δεν έχει άλλους συγγενικούς εκπροσώπους του είδους εν ζωή. Το τζίνγκο χρονολογείται πάνω από 270 εκατομμύρια χρόνια, από την εποχή των δεινοσαύρων. Αυτό είναι το πιο εκπληκτικό, όταν γνωρίζουμε ότι κατά μέσο όρο ένα φυτό μπορεί να επιβιώσει μόνο λίγα εκατομμύρια χρόνια.‼

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πάνω από 40 ουσίες στο δέντρο αυτό. Μέχρι στιγμής μόνο 2 - τα φλαβονοειδή και τα τερπενοειδή - φαίνεται ότι διαθέτουν φαρμακευτικές ιδιότητες.

Το τζίνγκο μπιλόμπα αποτελεί ένα από τα πιο μελετημένα βότανα στον κόσμο. Παρακάτω αναφέρονται μόλις 17 μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους και που αποδεικνύουν ότι δρα θετικά σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις. Τη βιβλιογραφία θα τη βρείτε, οπως πάντα, στο τέλος του άρθρου.

1. Νόηση, άνοια και νόσος του Αλτσχάιμερ

2. Σχιζοφρένεια

3. Εμβοές

4. Λεύκη

5. Αρτηριακή νόσος

6. Ημικρανίες

7. Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής

8. Γλαύκωμα

9. Ανάρρωση από εγκεφαλικό

10. Επαναφορά οσφρητικής απώλειας

11. Ανακούφιση της φλεγμονής των αεραγωγών της μύτης σε ασθενείς με άσθμα

12. Αντιμετώπιση της πνευμονικής διάμεσης ίνωσης

13. Μείωση του σχηματισμού αρτηριακής πλάκας

14. Μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

15. Μείωση του αριθμού των περιστατικών σε ασθενείς με νόσο του Raynaud

16. Βελτίωση της μακρινής όρασης σε ασθενείς με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

17. Ανακούφιση των συμπτωμάτων της εποχιακής αλλεργικής επιπεφυκίτιδας

Τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα. Μελέτες υποστηρίζουν ότι το τζίνγκο μπιλόμπα είναι χρήσιμο για πάνω από 100 διαφορετικές ασθένειες και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 50 ξεχωριστές ευεργετικές φυσικές επιδράσεις.

πηγή: enallaktikidrasi.com/