Ζεστός VS Κρύος καφές .... Ποίος είναι καλύτερος για την υγεία σου

2020-11-15

Ο καφές πλέον αποτελεί μια ιερή καθημερινή συνήθεια για τους περισσότερους από εμάς ! Κάθε μέρα ξυπνάμε και η πρώτη σκέψη στο μυαλό είναι η απόλαυση από την πρώτη γουλιά του καφέ μας !

Ο καθένας μας επιλέγει τον καφέ με βάση το δικό του γούστο ανάμεσα σε τόσα διαφορετικά είδη και χαρμάνια.

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού συνήθως επιλέγουμε ένα καφέ που θα μας χαρίσει μια ανάσα δροσιάς ..Ενώ τον χειμώνα σαν μπουν τα πρώτα κρύα ένας ζεστός αχνιστός καφές θεωρείται απαραίτητος !

Αναρωτηθήκατε ποτέ όμως ποιος καφές είναι πιο καλός για την υγεία μας ; Ζεστός ή Παγωμένος;


Και εάν νομίζατε πως είναι το ίδιο, ήρθε η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, από επιστήμονες του Thomas Jefferson University στη Φιλαδέλφεια όπου κατέληξε στο στο συμπέρασμα, ότι ο ζεστός καφές έδειξε υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δραστηριότητας. Τα αντιοξειδωτικά έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας όπως η μείωση του κινδύνου της καρδιαγγειακής νόσου & διαβήτη 

Επίσης μέσα από την έρευνα φάνηκε πως τα επίπεδα της οξύτητας παραμένουν το ίδια και σε ζεστό αλλά και σε παγωμένο καφέ ! Εν τέλη ο κρύος καφές δεν είναι πιο ελαφρύς !

Ακόμα και αν αγαπάς τον παγωμένο καφέ , δεν θέλουμε να ανησυχείς γιατί έχει πολλές πολυφαινόλες και μεταλλικά στοιχεία που είναι εξίσου σπουδαία για την υγεία σου !