Χωρίς Κυτταρίτιδα , με θαυματουργά  COFFEE SCRUBS 

2021-03-21

Επίσημα μπήκαμε στην Άνοιξη ! Οι διατροφές πέφτουν βροχή ! Ξεκινάμε τώρα για να βγούμε Παραλία κορμάρες! 

Δύσκολο πράγμα θα πει κανείς να είσαι γυναίκα ! 

Κάνεις διατροφή χάνεις τα κιλά εντάξει, αλλά με την κυτταρίτιδα τι γίνεται; 

Γυμναστική πολύ νερό , αλλά η όψη του φλοιού πορτοκαλιού είναι ακόμη εκεί ! Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις ! Πέρα από πολύ νερό και γυμναστική , σύμμαχος σου είναι μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς πολλή ζάχαρη και κυρίως μακριά από αναψυκτικά !  

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη όπλο για να πολεμήσεις την κυτταρίτιδα ! Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές για την αποτελεσματικότητα του καφέ στην μάχη μαζί της ! 

 Για αυτό λοιπόν ερχόμαστε εδώ εμείς για να σου δώσουμε 2 συνταγές για Scrub  που θα σε βοηθήσουν σε αυτή την μάχη που δίνεις ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι ! 

  • Συνταγή για COFFEE SCRUB 1


Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

 1. κατακάθι από ελληνικό καφέ
 2. ελαιόλαδο , δύο κουταλιές της σούπας

Ανακατεύετε αυτά τα δύο υλικά καλά μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένα. Απλώνετε στην περιοχή που εμφανίζει κυτταρίτιδα με κυκλικές κινήσεις, κάνοντας μασάζ καθώς απλώνετε ,  αφήνετε για 15-20 περίπου λεπτά και ξεπλένετε. Επίσης, μπορείτε να τυλίξετε την περιοχή που έχετε κάνει scrub με μεμβράνη.

 •  Εάν τελειώσει ο ελληνικός καφές χρησιμοποίησε αυτό που μένει στο φίλτρο από τον γαλλικό καφέ !  Πρόσεξε όμως λίγο παραπάνω με τον γαλλικό καφέ καθώς έχει πιο χοντρό άλεσμα και θέλει πιο ελαφρύ μασάζ διότι θα κάνει πιο βαθιά απολέπιση , και μπορεί να  δημιουργήσει τραυματισμό εάν βάλετε δύναμη . 

 • Συνταγή για COFFEE SCRUB 2


Τα υλικά που θα χρειαστείς :

 1. 3 κ.σ. μέλι
 2. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 3. 2 κ.σ. κανέλα
 4. 1 φλιτζάνι καφέ 
 5. 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

Η διαδικασία είναι η ίδια. Ανακατεύετε μέχρι να γίνουν όλα αυτά ένα μείγμα, απλώνετε καλά και μετά από 10 λεπτά ρίχνετε άφθονο νερό για να ξεβγάλετε.


Όποιο COFFEE SCRUB και να επιλέξεις , για καλύτερα αποτελέσματα επανέλαβε το 2-3 φορές την εβδομάδα. Και μην ξεχνάς μετά την διαδικασία του Scrub να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα !  Το δέρμα σου την έχει ανάγκη !  Συνδύασε πολύ νερό υγιεινή διατροφή λίγη αερόβια άσκηση (όπως περπάτημα) , και δες το δέρμα σου να αλλάζει μορφή ! 

Καλά Αποτελέσματα !


Καφεϊνη , αξιοσέβαστο μέλος της οικογένειας μεθυλξανθίνων (παρεούλα με την Θεοφυλλινη.)
Άκρως μελετημένη . Θα την βρεις στον καφέ , το τσάι και το κακάο ! Με το ζόρι μπαίνει και σε ορισμένα αναψυκτικά και ενεργειακά ποτ΄΄α σε μεγάλες ποσότητες !!!

Παλιότερα όταν θέλαμε έναν καφέ με γάλα ζητούσαμε ένα cappuccino, πολλές φορές τον ζητούσαμε πασπαλισμένο με σκόνη κανέλας ή σοκολάτας! Πλέον οι γνώσεις μας στον καφέ ολοένα και αυξάνονται καθώς και η αναζήτηση για ποιοτικό καφέ! Και έτσι ολοένα θέλουμε να μαθαίνουμε και περισσότερα !

FRENCH PRESS ή αλλιώς καφετιέρα με Έμβολο , είναι μια συσκευή χειρός για παρασκευή ζεστών ροφημάτων και καφέ . Τώρα που η βροχές έκαναν την εμφάνιση τους στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας , αναζητούμε ολοένα και περισσότερο χουχούλιασμα συντροφιά με ζεστά ροφήματα , για να απολαύσουμε τον χειμώνα που έρχεται ! Ποίος δεν θέλει ένα φλιτζάνι...

Ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες για τη διερεύνηση των θετικών επιδράσεων των βοτάνων στην καρδιακή υγεία ή/και τους πνεύμονες, πολύ λιγότερες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τα βότανα που βοηθούν για πιο υγιή νεφρά.