OUR BLOG

Παλιότερα όταν θέλαμε έναν καφέ με γάλα ζητούσαμε ένα cappuccino, πολλές φορές τον ζητούσαμε πασπαλισμένο με σκόνη κανέλας ή σοκολάτας! Πλέον οι γνώσεις μας στον καφέ ολοένα και αυξάνονται καθώς και η αναζήτηση για ποιοτικό καφέ! Και έτσι ολοένα θέλουμε να μαθαίνουμε και περισσότερα !

FRENCH PRESS ή αλλιώς καφετιέρα με Έμβολο , είναι μια συσκευή χειρός για παρασκευή ζεστών ροφημάτων και καφέ . Τώρα που η βροχές έκαναν την εμφάνιση τους στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας , αναζητούμε ολοένα και περισσότερο χουχούλιασμα συντροφιά με ζεστά ροφήματα , για να απολαύσουμε τον χειμώνα που έρχεται ! Ποίος δεν θέλει ένα φλιτζάνι...

Ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες για τη διερεύνηση των θετικών επιδράσεων των βοτάνων στην καρδιακή υγεία ή/και τους πνεύμονες, πολύ λιγότερες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τα βότανα που βοηθούν για πιο υγιή νεφρά.

Ο καφές είναι το πιο αγαπημένο ρόφημα παγκοσμίως και μάλιστα προσαρμόζεται σε όλα τα... γούστα, τόσο ανάλογα με την ποικιλία του καφέ που χρησιμοποιείται όσο και με τις πιθανές προσθήκες, από ζάχαρη, γάλα και σιρόπι, έως σαντιγί και σκόνη κακάο.
Το χαμομήλι είναι μικρό και ταπεινό, δεν χρειάζεται πολλά. Είναι το πιο συγκινητικό λουλουδάκι στην ελληνική φύση. Το ξέρουν όλοι, ακόμη και τα μικρά παιδιά. Είναι το πιο διαδεδομένο βότανο.

Ανάμεσα σε μια πληθώρα τσαγιών & βοτάνων , ο ιβίσκος ξεχωρίζει με το χρώμα του αλλά και τα οφέλη του. Το κόκκινο και πικρό αυτό τσάι φτιάχνεται από βρασμένα κομμάτια ιβίσκου και το επιστημονικό του όνομα είναι Hibiscus sabdariffa.

Ο Καφές είναι πολυσύνθετος με εκατοντάδες αρώματα και συστατικά ! Η γευσιγνωσία πάντα παραμένει στη υπηρεσία της απόλαυσης ! Αυτό σημαίνει ότι μέσα από αυτή θα μάθεις να διακρίνεις ποικιλίες και να εκτιμάς περισσότερο τα σημαντικά χαρακτηριστικά ενός καφέ ! Θα αποκωδικοποιήσεις τις γευστικές σου εμπειρίες και θα ξέρεις τι να διαλέγεις !

Εάν είσαι φαν να ανακαλύπτεις νέες χρήσεις για τα καθημερινά υλικά που έχεις στο σπίτι σου , τότε είσαι στο σωστό μέρος ! Συνέχιζε να διαβάζεις γιατί εδώ θα μιλήσουμε για χρήσεις τις Μαγειρικής Σόδας που ούτε καν φαντάστηκες ποτέ .